CYY00932

Tilbud til folkeskoler

Er du som lærer eller skole interesseret i science, musik, sprog og meget mere, så er der rig mulighed for at besøge Viborg Katedralskole.

Tilmelding

Tilmelding
Biologiskattejagt
Science week

I skal tilmelde en klasse ad gangen

En rejse gennem Europa

I skal tilmelde en klasse ad gangen

Er det danske sprog dansk?

I skal tilmelde en klasse ad gangen

How to rule the world!

I skal tilmelde en klasse ad gangen

VK på roadtrip

Workshops

Bliv juniorforsker på VK!

  

Er du nysgerrig på verden omkring dig? Har du lyst til at tænke kreativt og dykke ned i et selvvalgt naturvidenskabeligt emne for eksempel indenfor genteknologi, miljø, spacetech eller ultra-bit? Så skal du blive forsker på VK! 

Som en del af valgfaget eksperimenterer du med det, der interesserer dig og til sidst laver du din egen forskerrapport. Vi hjælper undervejs i forløbet, så din rapport til sidst kan indgå i Unge Forskeres Junior-konkurrence eller som en del af dit FF-forløb i 9. klasse.  

Vi sørger for, at du får en masse sjove oplevelser såsom stjerneaften og forskerkonference inkl. science show for dig og dine forældre, ligesom du bliver en del af det faglige naturvidenskabelige miljø på VK.  

Har du spørgsmål eller er du interesseret, kan du kontakte uddannelseschef Majken K. Vestergaard på ve@vibkat.dk. 

Biologiskattejagt

Skal din 6.-7. klasses elever med på jagt efter områdets forskellige dyr? Skal de lære at få øjnene op for den natur, der er lige under næsen på dem? Og lære mens de er i bevægelse? Så tilmeld dem Viborg Katedralskoles Biologiskattejagt i efteråret 2024 eller foråret 2025.

Her giver vi jeres elever to timer fyldt med forundring og ny viden om de mange arter, vi kan finde ude i naturen. De vil også få muligheden for at besøge vores nye ’vildt’-område, hvor hjemmehørende engblom- ster får lov at blomstre, så biodiversiteten kan få lov at vokse. De to timer består af en lille introduktion og selve skattejagten. Der vil være pauser undervejs, hvor der bliver serveret lidt frugt og noget at drikke. Vi forventer, at klassen ledsages af en eller to lærere fra egen skole.

Tilmelding sker til Sabrina Christiansen Broch på sab@vibkat.dk (oplys: skole, kontaktperson, klassetrin og antal elever). Vi forventer, at klassen ledsages af en eller to lærere fra egen skole. 

Science Week

 

Vil du give din 8.-9. eller 10. klasse en dag fyldt med inspiration, videnskab og interessante eksperimenter? Så meld dem til en workshop i løbet af SCIENCE WEEK, hvor de kan lære mere om atomets opbygning, vindmøller, jordskælv og meget mere i vores LAB.

På dagen deltager klassen i en workshop i løbet af formiddagen, hvor gymnasiets lærere og elever skaber rammen om en spændende under-visning. Undervisningen foregår i vores laboratorier og science lokaler. Der er indlagt små pauser undervejs, hvor vi serverer en lille forfriskning. Efter workshoppen er der frokost blandt gymnasieeleverne, hvor der er mulighed for at købe frokost i kantinen, og til sidst naturvidenskabelig underholdning ved VKs Science Show.

Som noget helt særligt er der mulighed for at besøge skolen om aftenen til vores helt specielle astronomi-workshop. Her skal vi kigge ud i himmel- rummet og besøge observatoriet på toppen af Viborg Katedralskole. Læs mere på bagsiden. Når programmet er lagt, sender vi en besked til jer med eventuelt forberedelsesmateriale og praktiske informationer om dagen.

Tilmelding sker til Sabrina Christiansen Broch på sab@vibkat.dk. Ansøgningsfristen er 1. september 2024.

VK tager på tour - vi holder koncert på din skole

 

Skal din skole og elever have fornøjelsen af en koncert spillet af Viborg Katedralskoles dygtige musikelever? Så tager vi på turné i uge 40, og vi vil gerne kigge forbi jeres skole! På en time kommer vi godt rundt i alle genrer.

Vi spiller og synger f.eks. pop, rock, latin og højskolesange, så jeres elever kommer til at opleve en bred vifte af musikalske indslag.

Det er elever fra Viborg Katedralskoles musikstudieretning, der optræder. De er leveringsdygtige i god musik og underholdning, og vi har en professionel lydmand med. Koncerten varer en time.

Vi har brug for tid til at stille vores udstyr op forud for koncerten, og pakke det ned igen efter koncerten. Alt i alt regner vi med, at det tager 2,5 time.

Tilmelding sker til Sabrina Christiansen Broch på sab@vibkat.dk. Ansøgningsfristen er 1. september. (Oplys: skole, kontaktperson, klassetrin og antal elever). Vi forventer, at klassen ledsages af en eller to lærere fra egen skole.

En rejse gennem Europa

Tag din klasse med på en sproglig oplevelsestur, ned gennem Europa. På rejsen gør vi stop i både England, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien.

Rejsen er formet som en skattejagt med engelsk og tysk som rejsesprog, og undervejs lærer eleverne om de europæiske landes sprog og kulturer på en sjov og anderledes måde. Tilbuddet er målrettet 7. og 8.-klasser, og den eneste sproglige forudsætning er kendskab til engelsk. Europarejsen kommer til at løbe af stablen mandag eller tirsdag i uge 2. Rejsen varer ca. 3,5 time med frokost og små pauser undervejs. Vi serverer en lille forfriskning. Vi rejser afsted d. 20, 21 eller 22. januar 2043. 

Tilmelding sker til Sabrina Christiansen Broch på sab@vibkat.dk. Ansøgningsfrist 1. november 2024, hvor i kan ønske en dato. (oplys: skole, kontaktperson, klassetrin og antal elever). Vi forventer, at klassen ledsages af en eller to lærere fra egen skole. 

Er det danske sprog dansk?

 

Tag din klasse med på en rejse ind i de danske fremmedords historie for at finde svaret på, hvorfor vores sprog ser ud, som det gør. Underviserne tager eleverne i hånden og ud fra konkrete eksempler vil vi se på, hvor meget af vores sprog der egentligt er dansk og hvor meget, der gennem indflydelse fra andre sprog og kulturer er kommer til os igennem tiden. Vi ser på den indflydelse latin, tysk og de mange romanske sprog har haft på det danske.

Workshoppen er tiltænkt 7.-10. klasse og tilpasses det enkelte klasse- niveau. Workshoppen tager to timer, og der er indlagt små pauser undervejs, hvor der vil blive serveret en forfriskning. Workshoppen kan være både formiddag og eftermiddag. Skriv til os, så finder vi frem til den dag, der passer bedst for dig og dine elever. Vi forventer, at klassen ledsages af en eller to lærere fra egen skole.

Tilmelding sker til Sabrina Christiansen Broch på sab@vibkat.dk. Ansøgningsfristen for første halvår er 1. september og andet halvår er 1. december. (Oplys: skole, kontaktperson, klassetrin og antal elever). Vi forventer, at klassen ledsages af en eller to lærere fra egen skole. 

How to rule the world!

Hvordan overtager man verdensherredømmet? Med militær eller politisk magt? Gennem udbredelse af kultur? Eller gennem sprog? De spørgsmål kigger vi på sammen med din klasse til sprogworkshop på Viborg Katedralskole. Der bliver arbejdet med de imperiernes storhed og fald, så eleverne får lov at arbejde med faget engelsk og undervejs stifte bekendtskab med italiensk og latin på en sjov og innovativ måde.

Workshoppen er tiltænkt 7. - 10. klasse og målrettes det enkelte klasse-niveau. Workshoppen tager to timer, og der er indlagt små pauser undervejs, hvor der vil blive serveret en forfriskning. Workshoppen kan være både formiddag og eftermiddag. Skriv til os, så finder vi frem til den dag, der passer bedst for dig og dine elever.

Tilmelding sker til Sabrina Christiansen Broch på sab@vibkat.dk. Ansøgningsfristen for første halvår er 1. september og andet halvår 1. december. (oplys: skole, kontaktperson, klassetrin og antal elever). Vi forventer, at klassen ledsages af en eller to lærere fra egen skole.

CYY00761

Junior Talent

I en almindelig grundskoleklasse i folkeskolen sidder der elever, der har evner og lyst til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser. Junior Talent er et tilbud, som giver disse talenter mulighed for nye, faglige udfordringer.

Junior Talent inspirerer og udfordrer de dygtigste og mest engagerede grundskoleelever fagligt, udvikler og styrker deres akademiske potentiale samt forbereder dem på valg af ungdomsuddannelse. Vi tilbyder en anderledes, talentorienteret brobygning mellem grundskolen og gymnasiet.

Eleverne deltager i løbet af foråret i 8. klasse og efteråret i 9. klasse i fem obligatoriske seminarer indenfor forskellige fagområder. Junior Talent tilbyder et bredt sammensat fagligt program, så man som deltager udvikler sine interesser og talenter indenfor både samfundsfaglige, humanistiske og naturvidenskabelige discipliner. Dermed bliver deltagerne bedre i stand til at foretage kvalificerede og velovervejede valg omkring fremtiden

Seminarerne afvikles på Viborg Katedralskole, normalt fra kl. 8-14. Dagene er planlagt med udfordrende og afvekslende indhold, som pirrer elevernes naturlige nysgerrighed. Læs mere her.