Vib Kat Aug 2023 7028 (2)

Der er rig mulighed for at udvikle og forbedre dit talent som elev på Viborg Katedralskole. Både inden for science, sprog, samfundsfag og meget mere.

Vib Kat Aug 2023 7660 (1)

Akademiet for Talentfulde Unge

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er for elever, der ønsker faglige udfordringer i gymnasiet. Tilbuddet er målrettet gymnasieelever, der er dygtige og engagerede i de fleste fag i skolen, men gerne vil "nørde" med andre elever med samme interesser. Læs mere om ATU og ansøg her.

Mathilde 2Z

Der er et stærkt fagligt miljø på skolen, hvor man hele tiden bliver udfordret til at lære nyt. Ens klassekammerater er også interesseret i at blive bedre fagligt, så det er en fed følelse af fællesskab, når man sidder i undervisningen.

Mathilde, Student 2023

SubUniversity

SubUniversity er for udvalgte talentfulde elever, der primært kommer fra ikke-akademiske hjem, men som har potentiale til at gennemføre en lang videregående uddannelse. Forløbet har derfor til formål at give deltagerne indsigt i, hvad en universitetsuddannelse indebærer. Talentforløbet foregår i 2.g, hvor eleverne deltager i en række workshops, aktiviteter og foredrag på Aarhus Universitet. Eleverne tildeles to universitetsstuderende, som igennem hele forløbet fungerer som deres mentorer. Læs mere om SubUniversity her.

Cambridge Exams (1)

Cambridge Advanced English

Hvis man har et fornuftigt niveau i engelsk, er der mulighed for at tilmelde sig et forløb på ca. 50 timer i Cambridge Advanced English, der kan afsluttes med en eksamen i Aarhus. Forløbet begynder ved skolestart, og når foråret kommer, kan man tilmelde sig eksamen (pris ca. 2400 kr.) og sikre sig et "Certificate". Forløbet er derfor relevant for elever, der ønsker at blive dygtigere til engelsk eller søger adgang til videregående uddannelser i udlandet. Der er et begrænset antal pladser på holdet, og den enkelte elev optages på baggrund af dennes karakterer i engelsk samt engelsklærerens vurdering. Forløbet er primært for 2.g'ere, og undervisningen er én gang om ugen

Confucius Classroom

Confucius Classroom er et helt unikt tilbud, hvor elever med kinesisk får mulighed for at få en stipendiat til et eller to semestres studieophold på Beijing Normal University med alt betalt. Viborg Katedralskole er ét af kun fem gymnasier i Danmark, der er med i Confucius Classroom. Confucius Classroom på VK er et samarbejde mellem Viborg Katedralskole og det kinesiske Kulturinstitut, Confucius Institute ved Aalborg Universitet. Ydermere giver samarbejdet Viborg Katedralskole mulighed for at sende elever med kinesisk på et betalt 2-ugers sprogskoleophold i sommerferien på Beijing Normal University i Kina, ligesom enkelte elever kan få tildelt en stipendiat til Beijing Normal University.

Deltag i konkurrencer med din klasse

Udover vores mange talenttilbud er der også rig mulighed for at deltage i konkurrencer med klassen. Flere klasser deltager årligt i blandt andet SamfundsCup, Unge forskere, Business Innovation Games og DrugHunter Dysten. Flere af vores sproghold deltager ligeledes i Dyrk Sproget og i International Language Competition ligesom vi sender talentfulde elever afsted til den årlige sprogcamp (Hjørring gymnasium i samarbejde med AAU): På campen arbejder de i workshops med ét af følgende sprog: engelsk, fransk, spansk, tysk, italiensk og kinesisk.