Kolle Games 1 Kopi (2)

Kollegielivet

Kollegiet er et hjem. Et hjem, hvor du bliver betragtet som en ung voksen, der tager ansvar og indgår i det fantastiske fællesskab på kollegiet på Viborg Katedralskole.

CYY00884

Et hjem for elever på Viborg Katedralskole

Viborg Katedralskoles kollegium er et hjem for unge mennesker fra alle dele af Danmark og resten af verden. Kollegiet er placeret 50 meter fra gymnasiet, og tæt på Viborg Midtby samt søerne i Viborg. På kollegiet bor 170 IB- og gymnasieelever sammen med 6 kollegielærere og deres familier. Kollegiet har også en oldfrue, Jutta, som i praksis er en reservemor for eleverne på kollegiet.

Ansvar, frihed og fællesskab

Kollegianerne flytter hjemmefra, når de flytter ind på kollegiet. Det betyder, at man vil komme til at opleve en højere grad af frihed, men også et større ansvar i form af at vaske sit eget tøj, sørge for egen sengetid og ikke mindst ordne de få pligter, man nu har på kollegiet. At bo på kollegiet betyder også, at man kommer til at indgå i et helt særligt fællesskab. 

I løbet af et skoleår er der blandt andet en masse arrangementer i intro-ugerne, fire kollegiefester, serie-marathons i biografen, ture ud af huset, kage hver tirsdag og hele weekender, hvor vi laver ting sammen. Der er også et væld af klubber på kollegiet, som du kan læse om længere nede.

CYY00910
CYY00889 Kopi (3)
Fodboldturnering 1 (2)
Profilbilleder Uredigeret 088

Kolle er min anden familie, mit andet hjem. Det er her jeg bor, det er her min hverdag er. En hverdag, hvor jeg er omgivet af skønne mennesker, som alle er her for at gå i skole og have det sjovt. Her oser af tryghed og god stemning.

Thilde 2.e 

Klubber på kollegiet

Strikkeklubben

En gang i ugen bliver der hygget med strik og andre kreative projekter i kollegiets pejsestue. Man behøver ikke være øvet eller fingernem for at deltage. Der er nemlig altid nogle til at hjælpe med at blive klogere på strik. 

Filmklub

Hver lørdag sørger Filmklubben for, at der bliver vist film i kollegiets biograf. Det kan være alt fra romantiske komedier til gyserfilm. Ofte vil der også blive tændt op i kollegiets egen popcornmaskine, så stemningen og duften af at gå i biografen bliver den helt rigtige. 

KBK-piger

Kolle Bold Klub er for de piger på kollegiet, som er interesserede i at spille fodbold. Holdet træner to gange om ugen lige uden for kollegiet på skolens boldbaner. Desuden spiller holdet kampe mod blandt andet andre klasser på skolen. 

KBK-drenge

Kolle Bold Klub er for de drenge på kollegiet, som er interesserede i at spille fodbold. Holdet træner to gange om ugen lige uden for kollegiet på skolens boldbaner. Desuden spiller holdet kampe mod blandt andet andre klasser på skolen.

Festudvalg

Kollegiets festudvalg står for at planlægge og afvikle de fire årlige fester på kollegiet. Festerne bliver afholdt i festlokaler på kollegiet.

Mountainbikeklubben

Er man glad for at køre på to hjul om det så er en mountainbike eller landevejscykel, så kører mountainbikeklubben rundt på stier og veje i Viborg og omegn. Der er især gode spor i Viborg, hvis man er glad for at køre på mountainbike. 

D&D

En gang hver anden uge spiller Dungeons & Dragons klubben ovre på skolen. Med spillet og et par poser slik under armen bliver der spenderet timer i D&D-universet. 

Klimaklubben

Kollegiets klimaklub er med til at sætte fokus på klima både blandt kollegiets elever og på kollegiet. Klubben arrangerer blandt andet tøjbazar og er ansvarlige for kollegiets orangeri.

Mødregruppen

I mødregruppen mødes planteinteresserede og udveksler erfaringer, stiklinger og alt andet, hvad der involverer planter. 

Skakklubben

Skakklubben mødes i pejsestuen to gange ugentligt for at udøve en omgang hjernegymnastik. Man kan også deltage, hvis man er interesseret i at lære at spille skak. 

Kolleband

Er man glad for musik og kan spille på et instrument, så kan man være med i kollegiets band, som mødes for at jamme.

Medarbejdere på kollegiet

CYY09592 Kopier
Anders H. Johnsen (AH)
Uddannelseschef, kollegieleder
Samfundsfag, Historie
Telefon: 29 93 04 38
Anna Kurcynska (1)
Anna Kurczynska
Rengøringsassistent
Portræt 5202
Anne Lyhne Hørsted
Ernæringsassistent
CYY00072 Kopier
Anne Vibeke Christiansen (AV)
Lektor, kollegielærer
Dansk, Tysk
Portræt 5180
Aurora Silvia Pancu
Barselsvikar
Cater
CYY01682 Kopier 11
Brian Kallestrup Broe
Kok
CYY01682 Kopier 13
Iwona Monika Jankowiak
Køkkenmedhjælper
CYY01654 Kopier
Jon Bjørka Fosgaard (JO)
Lektor, kollegielærer
Naturgeografi, Biologi, Environmental systems and societies (ESS)
Telefon: 20 40 09 52
CYY01682 Kopier 18
Jutta Gravgaard
Oldfrue, kollegiet
Telefon: 24 21 19 18
CYY01682 Kopier 12
Karin Doktor Holmer (KDH)
Køkkenleder
Telefon: 27143474
CYY01682 Kopier 14
Kate Rokkjær Svenningsen
Kok
Vib.Kat.Skole Marts 2022 7950 (1)
Laila Stær
Køkkenmedhjælper
Portræt 5170
Lars Brøndum
Bager
CYY014301 Kopier 14
Lillian K. Jørgensen
Rengøringsassistent
PEF
Pernille Falkenberg (PEF)
Adjunkt, kollegielærer
Engelsk, Religion
SAB
Sabrina Christiansen Broch (SAB)
Kommunikationsmedarbejder
Telefon: 51820200
CYY00251 Kopier
Simon Lykke Justesen (SLJ)
Adjunkt, kollegielærer
Engelsk, filosofi, TOK
Telefon: 30639340
CYY01280 Kopier
Stephanie Støjberg
Kok
Vib.Kat.Skole Marts 2022 7861 (1)
Tine Nørgaard Bech (TB)
Lektor, læse-skrivevejleder, kollegielærer
Dansk, Tysk, PreIB Danish, IB Danish ab initio
Telefon: 61 42 35 89
CYY01682 Kopier 19
Unni Lykke Valbjørn
Køkkenmedhjælper