Vib Kat Aug 2023 7474 (1)

Viborg Katedralskole er kendt for sit store elevengagement. Der er derfor masser af elevorganisationer og aktiviteter ved siden af undervisningen, som du kan blive en del af.

Klubber og foreninger 

På Viborg Katedralskole har du rig mulighed for at engagere dig i lige præcis det, du synes er interessant. Det kan være, at du brænder for klima, er vild med at debattere eller vil have indflydelse på de beslutninger, der bliver taget på skolen. Her kan du læse mere om skolens mange udvalg.

Senatet

Senatet er skolens elevråd. Senatet er en elevorganisation for dig, den enkelt elev. Til dagligt styres Senatet af en formand, næstformand og kasserer. Derudover er der to medlemmer fra hver klasse, hvilket bringer os op på ca. 80 medlemmer. Senatets formål er at vende og behandle problemstillinger på skolen med henblik på at skabe trygge rammer for alle skolens elever. Dette sker gennem tæt samarbejde med skolens ledelse, som altid er interesseret i vores input, stort som småt. Senatet fremmer som alle andre elevråd elevdemokrati og debat, men der hvor Senatet er forskelligt fra elevrådet - som du måske kender fra folkeskolen - er, at Senatet har et budget med 'et større rådighedsbeløb'. Dette gør os i stand til at tackle ambitiøse problemstillinger på skolen.

Find "Senatet" på Facebook her

- Senatet

Senatet

Minerva

Minerva er Danmarks ældste elevorganisation og er med til at skabe nogle store og uforglemmelige fester. I løbet af skoleåret sætter Minerva fem store fester op. Den første, er Blomsterbal, hvor alle er fint klædt på, og drengene fra 1g uddeler roser i store mængder. Til den næste fest i efteråret vælger Minerva selv et fedt tema. Nissehuer, julejam og glade elever kendetegner det hyggelige Julebal. I foråret holder vi VK's største fest, Karneval. Hertil hyres som regel en kunstner, som formår at sparke festen helt i top sammen med de mange forskellige kostumer, man møder op i. Skoleårets sidste fest er Prom, hvor vi siger farvel til alle de skønne 3g'ere og gør folk klar til sommeferie med et brag af en fest. At sprede sjove og minderige øjeblikke for alle de festglade elever på VK er Minervas mærkesag.

Find "Minerva" på Facebook her

- Minerva


Café

Viborg Katedralskoles fredagscafé er en gammel og hyggelig tradition. Caféudvalget som består af 15 elever fra alle årgange, stiller seks gange om året op til en eftermiddag, hvor skolens elever kan mødes med venner og klassekammerater og få en pause fra hverdagens vante rammer.

Til fredagscaféerne er der altid sørget for underholdning i form af temaer, konkurrencer, diverse spil mv. samt mulighed for at købe toast og drikkevarer til SU-venlige priser. Foruden at få en sjov og hyggelig eftermiddag på skolen samt en god start på weekenden giver caféerne rig mulighed for at mødes på tværs af klasser og årgange og er dermed et godt bidrag til skolens sociale liv.

Find Café på Facebook her

Find Café på Instagram her

- Caféudvalget


Grøn VK

Grøn VK er skolens klima- of miljøorganisation. Vi arbejder for at skabe en grønnere skole og hverdag for elever og ansatte. Vi arbejder ofte tæt sammen med ledelsen. Vi har bl.a. været med til at skabe en klima-handleplan for skolen. Med over 40 medlemmer har vi stor indflydelse og har iværksat flere grønne initiativer, og vi hjælper såvel kantinen som kollegiet med løsninger på at få mere vegetarisk mad. Vi afholder en årlig klimauge, som er dedikeret til klimaproblematikker - også i undervisningen. VK er blevet tildelt det grønne flag flere år i træk . Grønt VK løfter et vigtigt emne og bidrager til bedre miljø og bæredygtighed. Sammen med lærere og elever arbejder vi for at opnå de fælles mål for en grønnere skole og bidrage til budskabet om det fælles ansvar for miljøet - og for hinanden.

Find "Grøn VK" på Facebook her

- Grøn VK

Novus

En skole er ikke kun de bygninger, undervisningen foregår i. Den er summen af alle, som har deres hverdag på skolen. Formålet med NOVUS er at portrættere VK's sjæl – den levende pulserende ånd, der gør skolen til et helt særligt sted. NOVUS er skolens elevstyrede medieplatform. Vi udgiver video-blogs, artikler og podcasts, der fortæller om stort og småt – helt tæt på elevernes hverdag. Øjebliksbilleder, debatter og julekalender samler eleverne på tværs af årgange og klasser. Alle har en stemme og mulighed for at blive hørt. Vi bestræber os altid på at bringe aktuelle emner, og vi spænder over en bred interessesfære. Så vi har plads til dig! Læs bloggen her.

Find "NOVUS" på Facebook her

- NOVUS

Radio Wad-Up

Radio Wad Up fungerer som skolens radio. Gruppen blev dannet i 2011 på initiativ på to elever, som manglede musik i frikvartererne og havde viljen til at stable en radio på benene. Den kom til at hedde Radio Wad Up og eksisterer stadig i bedste velgående. Radioen er 100 pct. elevstyret, og vores hovedopgave er at spille musik for eleverne i det store frikvarter. Vi spiller også til fredagscaféerne. Vi spiller al slags musik og tager gerne ønsker og forslag. Derudover poster vi også jævnligt musikrelaterede artikler på vores Facebookside. Radioen er ikke en stor organisation, men ikke desto mindre nyder vi at lægge tid i dette projekt, som vi alle finder super vigtigt og givende.

Find "Radio Wad-Up" på Facebook her

- Radio Wad Up


Bohrs disciple

Bohrs disciple er en ny elevorganisation, der er vilde med naturvidenskab. De laver arrangementer, oplæg og meget mere, som alle handler om hvordan verden omkring os hænger sammen. 

Musicaludvalget

Hvert andet år afholdes der musical på Viborg Katedralskole. Det er en virkelig stor opsætning, hvor alt er elevskabt - manuskript til sceneopsætning og dans. Det er os - eleverne, der bestemmer og udfører alt. Musicalen er et stort fællesskab dannet omkring dette store projekt, som kræver flere måneders forberedelse. Vi har det supersjovt med det, og vi glæder os til at vise resultatet for flere hundrede mennesker. At være med i musicalen er en helt unik oplevelse for VK-elever.

- Musicaludvalget

On Spot

Vi er Viborg Katedralskoles filmkanal. Vi filmer til caféerne og andre spændende begivenheder på skolen. Vi afholder også en årlig filmfestival i Fotorama, hvor mediefagsholdene kan vise deres film og vinde diverse priser.

I On Spot er vi altid glade for nye medlemmer, så hvis du kan lide at lave film, bør du helt klart overveje at blive en del af On Spot! I kan finde vores film på vores Facebookside, eller hvis I er heldige til en af skolens morgensamlinger.

Find "On Spot" på Facebook her

- On Spot

Global VK

To put it simply, Global VK is a social club. It is made up of a coordinating team who arranges various events during the year that the students can participate in. We do not exactly have a focus on internationalism, as the name could imply, but more so a focus on creating relations between students who otherwise wouldn't have anything to do with each other. With that being said, our events will be in English in order to create a common language, and in that way avoid excluding some of the schools students.

Global VK is a fairly new organization but we already have plenty of ideas and plans such as movie nights, game nights and going ice-skating at Christmas. Sometime it feels as if you are one big group of different personalities but one thing you all have in common is a shared interest in meeting new people. 

- Global VK

Debatklubben

Vi er en hyggelig, elevstyret klub for de, som synes, at debat og holdningsudveksling er spændende. Vi lever i et demokratisk samfund, men ikke i en grad så alle bliver hørt lige meget. Den som tager ordet – og som gør det med stil – er den, som bliver hørt. Debatklubben er en mulighed for at få den stil. Derudover kan man høre andre folks holdninger og måske endda blive lidt klogere på nogle punkter, eller man kan være med til at give andre en ny forståelse for en given problemstilling. Vi debatterer alt, hvad der kan debatteres; alt fra ananas på pizza til aktiv dødshjælp. Så hvis du gerne vil være med til at finde fremtidens løsninger og ikke mindst debattere, så bliv en del af debatklubben. 

- Debatklubben

MGP-udvalget

MGP-udvalget står for det årlige MGP-show, hvor alle elever på skolen kan få lov til at deltage og optræde. Det er en stor fest med sang og dans afholdt på en fredag eftermiddag i samarbejde med caféudvalget. Glitter og konfetti kendetegner det hyggelige show for alle skolens elever og lærere, som afsluttes med en vinderafstemning. Men husk, at det bare er noget, vi leger. 

- MGP-udvalget

Morgensamling og 'Jinglebandet'

Vi står for Viborg Katedralskoles morgensamlinger. Sammen med lærere og rektor udvælger vi humoristiske indslag og spændende informationer til VK's elever. Vi sørger for, at morgensamlingerne er så underholdende som muligt. Derudover planlægger vi morgensamlingerne med Jinglebandet, der står for den gode stemning med fed musik imellem indslagene. Udvalget består af elever fra alle årgange. 

- Morgensamlingsudvalget og Jinglebandet


Instaholdet

VK's instahold er en gruppe elever der står for at poste stories, opslag og videoer på skolens instagram- og tiktokkonto. Vi sørger for sjove takeovers, konkurrencer og meget andet content, så du ved hvad der foregår på din skole. Så hvis du har flair for at lave godt content, så er promotergruppen lige et udvalg for dig!

Find VK på instagram her

- selfiehilsener fra instaholdet

Instaholdet 22/23

 

Og mange flere...

Udover alle ovenstående udvalg har vi Fri billedkunst, Rollespilsklubben, Røde Kors-udvalget og Kor. 

Desuden er der i løbet af året en lang række af interne fodboldkampe mellem klasserne, volleyball i hallen og meget andet.